9/5/09

Exposicio sobre el desplaçament forçat a Colòmbia

"El que hem deixat enrere: Desplaçament i Drets a Colòmbia"
Vilanova i la Geltrú
Lloc: TOC (C/ Sant Sebastià, 11)
25 al 31 de maig de 18:00 a 20:30h.La problemàtica del desplaçament forçat a Colòmbia s’aborda, en aquesta exposició, a partir de quatre mirades: el desplaçament en comunitats afro colombianes, indígenes, camperoles i en l’àmbit intra urbà.

L'any 2007 va ser declarat com l’Any dels Drets de les Persones Desplaçades i, amb aquest motiu, l'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR), el Museo Nacional de Colombia, el Ministerio de Cultura i l'Instituto Colombiano de Antropologia e Historia (ICANH), van llançar aquesta exposició, que recull diversos testimonis de persones en situació de desplaçament, que evoquen com eren les seves vides abans del desarrelament, la tragèdia del conflicte armat, les seves esperances de tornar a la seva terra o de no retornar mai més.

Les fotografies de l’exposició ressalten aquests testimonis i reafirmen la dignitat de les persones. El dret a la vida, a la dignitat, a la veritat, justícia i reparació, a la subsistència mínima, són alguns drets que fan part del mínim que ha de proporcionar l'Estat i assegurar sempre a les persones en situació de desplaçament.

Acompanyant els testimonis, apareixen textos de normes que protegeixen aquests drets bàsics; aquests són una compilació de normes jurídiques nacionals i internacionals.

Amb aquesta exposició es pretén donar a conèixer a la població catalana la realitat del desplaçament, reconèixer els seus drets i promoure la solidaritat de la ciutadania en general i de la comunitat internacional, cap a les persones desplaçades.

Organitza: Dones per la Cooperació de Vilanova i la Geltrú (Cooperacció) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova y la Geltrú.

Lloc: TOC (C/ Sant Sebastià, 11) del 25 al 31 de maig de 18:00 a 20:30h.

Més informació: Acnur